-
Rozumné šetrenie
Vysokokvalitné suroviny a najmodernejšia technológia vytvárajú gurmánsku zmrzlinu. Ako výhodné je, že MOVIGEAR® znižuje spotrebu energie o 20 %.
-
3 stroje na výrobu zmrzliny, každý s 2 nádobami: lesklý "dvanásťvalcový motor"
… dokonale poháňaných 12 jednotiek MOVIGEAR®: Takto Maestro Ballabeni znovu a znovu skladá lahodné príchute zmrzliny.
-
Je tu pomerne tesno
… ale so zariadením MOVIGEAR® to nie je problém. Nízka hlučnosť, úspora miesta, vysoká účinnosť, rýchla inštalácia: Za týchto okolností sa môžete bez obáv sústrediť
Každý typ zmrzliny má inú konzistenciu. Sorbet obsahuje prevažne vodu. Mliečna zmrzlina je krémová zmes mlieka, vody a vajec. Preto sú pohony miešadiel s veľkým rozsahom otáčok pre stroje na výrobu zmrzliny mimoriadne dôležité. V závislosti od konzistencie potrebuje každá zmrzlinová príchuť vlastný spôsob miešania. Prirodzene s reguláciou rýchlosti. Zostavili sme dokonalé riešenie s mechatronickými pohonmi MOVIGEAR® a riadiacou jednotkou MOVI-PLC®.
Projekt v skratke
- Zákazník: Zmrzlina z Ballabeni
- Výrobca systému: Carpigiani-ALI S.p.A.
- Mesto: Mníchov (Nemecko)
- Priemysel: Potravinársky priemysel
- Aplikácia: Zmrzlinový stroj v "transparentnej výrobe"
Prémiová zmrzlina, ale nie za prémiové ceny
V duchu "transparentnej výroby" Giorgio Ballabeni a jeho syn Alberto umožňujú zákazníkom priamo nahliadnuť do tajomstiev výroby zmrzliny. Prvým krokom je použitie tých najlepších surovín. Nie je to ľahká úloha z hľadiska kalkulácie, keďže prémiová zmrzlina sa nemá predávať za prémiovú cenu, ale za primeranú.
Aby sa zachovala kvalita a znížili náklady, je potrebné dodržiavať niekoľko vecí, pokiaľ ide o systém:
- Okrem teplotného profilu je mimoriadne dôležitá aj regulácia otáčok. Ak šľahač beží príliš pomaly, vytvoria sa veľké kryštáliky ľadu a hotový výrobok bude zrnitý. Ak je stroj príliš rýchly, zmrzlina nie je dostatočne studená.
- Senzory musia zároveň spoľahlivo identifikovať tuhnutie zmrzliny.
- Výkon pohonu sa musí priebežne prispôsobovať
- Technológia pohonu musí byť energeticky čo najefektívnejšia, aby sa šetrili zdroje a životné prostredie.
- Pohony nesmú byť počuť v prezentačnej časti továrne
- Keďže priestor pod nádobami na zmrzlinu je obmedzený, sú potrebné priestorovo úsporné a flexibilné pohony
Mechatronické pohony a presné riadenie pohybu
3 stroje na výrobu zmrzliny, 12-násobná mechatronická technológia pohonu:
- V každom stroji, 4 mechatronické pohony MOVIGEAR® MGFAS2 poháňajú miešadlá 4 nádob prostredníctvom ozubených remeňov.
- V každom stroji, jeden kontrolér MOVI-PLC® advanced DHR41B
- Senzory merajúce zvyšujúci sa odpor miešacích lopatiek pri tuhnutí zmrzliny
Pohonná technika od spoločnosti Bruchsal inštalovaná v zákulisí pomáha premeniť tento zmrzlinový pult na elegantný, kompaktný a energeticky účinný špičkový systém, ktorý je ideálny pre inovatívne koncepty stravovania:
- Úspora miesta vďaka kompaktným pohonom
- Znížená náročnosť inštalácie vďaka jednoduchej a rýchlej inštalácii
- Znížená prevádzková hlučnosť vďaka konštrukcii bez ventilátora - ideálne na použitie vo verejných priestoroch
- V závislosti od konzistencie nepracuje šľahač ani príliš rýchlo, ani príliš pomaly vďaka veľkému rozsahu otáčok systému MOVIGEAR® a plynulému prispôsobovaniu otáčok kontrolérom.
- Všetko je čisté, pretože prevodovka, motor a elektronika sú uzavreté v jednom kryte, a preto sú ideálne na výrobu potravín. Voliteľne je k dispozícii v hygienickom vyhotovení
- Extrémne nízka spotreba energie vďaka triede energetickej účinnosti IE4 umožňuje míňať viac na tie najlepšie zmrzlinové prísady
- Znížené zaťaženie vďaka vysokej preťažiteľnosti integrovaného motora
- Zmrzlina má vždy požadovanú krémovosť, pretože regulátor možno naprogramovať špeciálne pre každého zákazníka.
- Údržbu a diagnostiku je možné vykonávať aj na diaľku prostredníctvom internetu
Použité komponenty a riešenia
Obrázky zo vzorového projektu
Georgio Ballabeni, šéf spoločnosti Ballabeni Icecream, "hľadá najlepšiu zmrzlinu na svete"
Nikdy sme sa nechceli uspokojiť s kompromisom a predávať ho len vtedy, keď nám bude chutiť.
There is only one wall in our workshop that is not made of glass. Everyone can see how the handmade ice-cream mixture is prepared and then given the final touches at the counter, ready for serving.
Podrobne o projekte
Lákavé zmrzlinové kreácie v bezchybnej kvalite
Video se nahrává...
Lákavé zmrzlinové výtvory v bezchybnej kvalite - podávané priamo zo stroja.Systém je inte heizen und rühren. strúhaný priamo do predajného pultu. V každej jednotke sú štyri počítačom riadené multifunkčné nádoby na chladenie, ohrev,
Aká je vaša obľúbená príchuť zmrzliny? Čokoládovo-zázvorová, caffè latte alebo pistáciovo-mätová? Alebo radšej sorbet so zvučným názvom, napríklad citrónovo-bazalkový, hruškovo-anásový alebo slivkový?
Pravdepodobne sa len ťažko môžete rozhodnúť. Okrem kreatívnych zmrzlinových kombinácií pre osobitnú chuť sa o vyhľadávanú krémovú konzistenciu každého druhu zmrzliny v mníchovskej zmrzlinárni Giorgia Ballabeniho stará sofistikovaná technológia pohonu podľa požiadaviek zákazníka.
Majster Gelato sa zároveň zaviazal k ochrane životného prostredia. Jeho zmrzlina sa dodáva v kompostovateľných papierových pohároch s malými plastovými lyžičkami rovnakého druhu. Je samozrejmé, že je pre neho dôležité, aby zariadenie v jeho dielni a stroje na výrobu zmrzliny boli čo najúspornejšie.
Vďaka našim mechatronickým pohonným systémom MOVIGEAR® a MOVI-PLC® advanced pohybový a logický kontrolér sa rôzne druhy zmrzliny vždy dokonale premiešajú a na konci sú lahodne krémové. A to všetko pri mimoriadne nízkej spotrebe energie vďaka vysoko účinnej technológii pohonu.
Všetko je dokonale integrované do troch zmrzlinových strojov so štyrmi nádobami typu "Ideatre" od spoločnosti Carpigiani. Týchto 12 multifunkčných nádob - Ballabeni ich láskavo nazýva "Môj dvanásťvalcový motor" - je riadených počítačom na chladenie, ohrievanie a miešanie. Približne 90 ton energeticky úsporne vyrobených kopčekov zmrzliny ročne poteší nadšených zákazníkov.
Zmrzlina Ballabeni - "Hrdá ručná výroba v Mníchove"
Približne pred dvanástimi rokmi začal gastronóm Giorgio Ballabeni z Padovy podnikať v oblasti zmrzliny - podľa základných princípov gurmánskej kuchyne.
Výrobca zmrzlinových strojov Carpigiani
V roku 1945 otvorili bratia Bruto a Poerio Carpigianiovci v Bologni svoj malý podnik a dnes spoločnosť Carpigiani-ALI S.p.A. dodáva tovar zákazníkom vo viac ako 100 krajinách. Podľa ich vlastného vyjadrenia je výrobca zmrzlinových strojov lídrom na trhu v oblasti strojárstva pre remeselnú výrobu zmrzliny. Okrem toho spoločnosť prevádzkuje "Gelato University", ktorá ponúka komplexné školenia pre nových zmrzlinárov.